Hozzávalók:
2kg húsos bárány vagy kecske alkatrész
1 üveg fehérbor
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
tetszőleges zöldfűszerek
só, bors
A csontos bárányhúst az ízületeknél kisebb darabokra vágom, sózom, borsozom, tetszőleges szárított zöldfűszert használok. Bazsalikom, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, attól függően, hogy mi a család kedvence. A Kinga Kamrája Grill Fűszerkeveréket szívesen ajánlom, a bolt kínálatában egész évben megtalálható.
A húsdarabokat, forró serpenyőben, kevés olivaolajon barnára kérgesítem 5-8 perc alatt. A maradék pörzsanyagokat a borral a húsra rámosom. Tetszőleges sütőtálba teszem, a lényeg, hogy jól le tudjam zárni. Nyakon öntöm egy üveg fehérborral hozzáadom a vajat a nagyra szelt vöröshagymát gerezdekre szedett fokhagymát még tetszőleges zöldfűszert frissen (pl rozmaringág) és hosszan, legalább 1 vagy 2 órán keresztül párolom, esetleg időközben egyszer a húsdarabokat átforgatom. A végén ha szükséges még 10 perc sütéssel a szaftot redukálom.
Rizzsel, rizottóval, burgonyakörettel, vagy csak egyszerűen friss házi kenyérrel tálalom, sok szaftot adva fel hozzá!