Fehérboros báránypecsenye (vagy kecske)

Hozzávalók:

2kg húsos bárány vagy kecske alkatrész

1 üveg fehérbor

1 nagy fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

tetszőleges zöldfűszerek

só, bors

 

A csontos bárányhúst az ízületeknél kisebb darabokra vágom, sózom, borsozom, tetszőleges szárított zöldfűszert használok. Bazsalikom, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, attól függően, hogy mi a család kedvence. A Kinga Kamrája Grill Fűszerkeveréket szívesen ajánlom, a bolt kínálatában egész évben megtalálható.

A húsdarabokat, forró serpenyőben, kevés olivaolajon barnára kérgesítem 5-8 perc alatt. A maradék pörzsanyagokat a borral a húsra rámosom. Tetszőleges sütőtálba teszem, a lényeg, hogy jól le tudjam zárni. Nyakon öntöm egy üveg fehérborral hozzáadom a vajat a nagyra szelt vöröshagymát gerezdekre szedett fokhagymát még tetszőleges zöldfűszert frissen (pl rozmaringág) és hosszan, legalább 1 vagy 2 órán keresztül párolom, esetleg időközben egyszer a húsdarabokat átforgatom. A végén ha szükséges még 10 perc sütéssel a szaftot redukálom.

Rizzsel, rizottóval, burgonyakörettel, vagy csak egyszerűen friss házi kenyérrel tálalom, sok szaftot adva fel hozzá!

Küldj nekünk üzenetet!

3 + 10 =

Gyere el hozzánk!

8283 Hungary, Káptalantóti
Kővári Kecskefarm, Hrsz.: 0271/2

Hívj bennünket!

+36 (70) 388 8314

Írj nekünk e-mailt!

kingakamraja@gmail.com

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a shopba