- 1kg hús
- 2fej vöröshagyma
- 6gerezd fokhagyma
- só
- víz
Ezeknek a lassan készült sülteknek, pecsenyének a lényege a nagyon jó minőségű sertéshús, lehetőség szerint mangalica és a jó minőségű házi zsír. Legyen a hús comb, lapocka vagy oldalas, ha mangalica, tarja vagy oldalas, ha házisertés. A mangalicatarját csak akkor javaslom, ha szeretitek a nagyon zsíros falatokat. A húst ízlés szerint szeletekre, adagokra vágjuk. Sóval bedörzsöljük, hagymákat szeletekre vágva közé tesszük, adunk alá 2-3dl vizet, jó fél kiló zsírt. 160-180 fokon lefedve sütjük kb 2-3, akár 4 órát, míg vajpuha nem lesz. A fóliát, fedőt levéve pirítjuk, ha kell, még vizet teszünk alá.
Ennyikeh.