Sonkatalógus 2023

Íme az idei, 2023-as, friss, ropogós Sonkatalógus, kár, hogy nem tudunk illatokat küldeni online.

A mangalica termékek nem kerültek bele, készült belőle darabolt és egész, csontos combsonka. Ez utóbbi kb 6-7kg. Csak pár darab készült, akik rendeltek, előnyben részesülnek, a többi érkezési sorrendben lel majd gazdára. Áruk 7500/kg

Ha nem akkor azért, ha meg újraolvasnád akkor azért, alant olvasható egy kis magánvélemény az általában a kereskedelemben kapható és a termelői sonka közötti különbségről.
https://kingakamraja.hu/friss/orul-a-fejem-de-egy-picit-sirok-is-sonkas-maganvelemeny-es-kisokos/

A fenti bejegyzésben írok a sonkafőzésről, választásról is, de ide bemásolom ezeket az időről-időre felmerülő kérdéseket a kényelmesek kedvéért:

Csülök, tarja, parasztsonka? Nem tudom, hogy mit válasszak!

Nyilván egy egész csontos sonka, ami 10 akár 25 kiló a legtöbb családnak sok, bár ha nagy a rokonság igazi dísze lehet az ünnepi asztalnak. Én személy szerint egy csülköt és egy fél tarját főzök kettőnknek-hármunknak, azt eszegetjük az ünnep alatt végig. A csülök a bőr és a csont zamata miatt, a tarja meg kihűtve remekül szeletelhető. Ugyanezt a célt szolgálja a kötözött sonka is, szépen tartja a formáját. A nagy szívsonkából vágott darabokból, rusztikus, széthulló falatok isteniek, a rajta hagyott bőr összetartja a húst, de épp csak annyira, hogy villával szét tudd húzni. Ha kötözve veszed, érdemes megforgatni, megnézni, hogy nem túl zsíros vagy sovány-e az ízléseteknek. Valami kis zsiradék legyen rajta, máskülönben túl száraz lesz, nem túl jó rágni főzve a túl sovány húsokat, jobbak az aromák is a zsírosabb sonkáknál. Persze a legbombább a 150kilós mangalicából esetleg duroc/mangalicából készült sonka, tarja vagy csülök.

Hogy főzzem meg?

Édesdrága Tónibácsi trükkje, hogy a fokhagymán, babéron, vöröshagymán, feketeborson, kívül pár szem borókabogyót és szegfűborsot is tesz a főzőlébe, amit lassan gyöngyözve főz, addig míg puha nem lesz. Ez az annyi óra ahány kiló, nálam már többször is megbukott, nem szurkálva, csipesszel nyomkodva lehet érezni, ha átfőtt. A lében hagyom kíhűlni.

Boldog Sonkaünnepet Mindenkinek Egyetek Jól!

Küldj nekünk üzenetet!

1 + 6 =

Gyere el hozzánk!

8283 Hungary, Káptalantóti
Kővári Kecskefarm, Hrsz.: 0271/2

Hívj bennünket!

+36 (70) 388 8314

Írj nekünk e-mailt!

kingakamraja@gmail.com

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a shopba